در ایام مبارک و پر سرور غدیریه جمعی از طلاب و اساتید مرکز حقايق اسلامی و مدیر و طلاب مرکز تخصصی امامت اهل بیت علیهم السلام با حضرت آیت الله میلانی دام ظله دیدار و گفتگو کردند.
این دیدار عصر روز دوشنبه ۲۷ مرداد ماه ۱۳۹۹ در دفتر معظم له برگزار شد.
در ابتدا حجت الاسلام والمسلمین علیرضا جوادی مدیر مرکز تخصصی امامت اهل بیت علیهم السلام به سخنرانی پرداخت. ایشان هدف از تأسیس مرکز تخصصی امامت را غیر از تبیین مباحث امامت، تربیت نیروهای زبده و قوی دانستند که در دفاع از اهل بیت علیهم السلام و تشیع توانمند باشند و در این عرصه حرف برای گفتن داشته باشند و عمیقا بتوانند این رسالت را انجام دهند.
ایشان در ادامه افزود: کار امامت در برابر فقه و اصول کم رنگ تر به چشم می خورد و افرادی که جانانه مدافع امیرالمؤمنین علیه السلام باشند کم هستند و ما باید دِین خود را به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف اداء کنیم.
مدیر مرکز تخصصی امامت گفت: نمی گوییم نیرو نداریم ولی به اندازه نیازمان نیرو نداریم و این در حالی است که مقتضیات موجود هستند و بسیاری از موانع مفقود می باشند.
حجت الاسلام والمسلمین جوادی در پایان از امامت پژوهان برای ارتباط مستمر با قسمت آموزش و پیگیری برنامه ها و پایان نامه ها تقاضا کردند و از خداوند متعال توفیق را مسئلت کردند و اینکه حضرت امیرالمؤمنین ما را لایق خدمت گذاری بدانند و نام ما را در طومار مدافعین ثبت و ضبط بفرمایند.
در ادامه جلسه گزارشی توسط حجت الاسلام و المسلمین سید علیرضا سبزواری استاد یکی از گروه های پژوهشی مرکز حقایق اسلامی ارائه شد.
استاد محترم گفت: مهم ترین دغدغه امامت تربیت نیروی متخصص است که بتوانند در تحکیم عقاید شیعه و پاسخگویی به شبهات دشمنان برآیند.
ایشان افزود: ما از فارغ التحصیلان دوره های تکمیلی مرکز تخصصی امامت افرادی را گزینش و در دوره کارورزی، به روش شناسی اختصاصی علامه میرحامد حسین پرداختیم. امامت پژوهان در کارگاه روش تحقیق با هدف پرونده سازی علمی در مباحث امامت موضوع نصب امام به ید الله را در دستور کار خود قرار دادند و تحقیقات بسیار خوبی با پیاده سازی روش علامه که دارای سه ویژگی نظام مندی، کارآمدی و روزآمدی هست، جمع آوری شد.
علامه میرحامد حسین در یکی از نامه های خود نوشته است که من وقتی علوم مقدماتی و حوزوی خود را خواندم، تصمیمم بر این شد که در جهت دفاع از عقاید شیعه و مناظره با دشمنان برآیم، لذا نشستم از طریق نوشتن کتاب عمرم را برای این هدف گذاشتم. بنابراین امامت باید در متن زندگی ما باشد نه اینکه در کنار آن باشد.
حجت الاسلام والمسلمین سبزواری گفت: مرحوم علامه تتبع بسیاری داشته است و این روش کار، به ما می رساند که مهم ترین چیز تعمیق و تمرکز در باب امامت است و لذا از دوستان می خواهم با استعانت از امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف زندگی خودشان را صرف دفاع از اهل بیت علیهم السلام قرار دهند.
سپس حجت الاسلام والمسلمین آقای امیری استاد یکی دیگر از گروه های پژوهشی آموزشی مرکز حقایق اسلامی به ارائه گزارش پرداخت.
ایشان فرمود: از تابستان ۱۳۹۸ به امر حضرت آیت الله میلانی مبنی بر آشنایی با روش علامه میرحامد حسین، برای تدوین منهج مرحوم علامه تقریبا ۱۲ هزار صفحه نسخه مخطوط و تازه یافت شده تخریج شد و کلمه به کلمه کتاب عبقات دیده شد که حاصل کار ان شاءالله کتابی با عنوان روش شناسی علامه میرحامد حسین می باشد که مراحل تکمیلی نگارش را طی کرده و آماده چاپ و انتشار می باشد.
حجت الاسلام والمسلمین امیری گفت: در دوره ما اساس کار آموزش بر محور پژوهش بوده و دوره نسخه شناسی و کتاب شناسی در حدود دو ماه با جدیت برگزار شد که به اندازه دو ترم درسی مطالب ارائه شد. خوانش نسخ خطی و چاپ های سنگی، آشنایی با علائم اختصاصی مرحوم علامه در کتاب عبقات الانوار و آموزش روش دقیق میرحامد حسین از مهم ترین مباحث ارائه شده می باشد.
ایشان در پایان از تمام افرادی که در برگزاری این دوره ها و کارگاه ها تلاش کردند به ویژه حجت الاسلام والمسلمین سید جواد حسینی میلانی و حجت الاسلام والمسلمین سید صدرا ابطحی تشکر کردند.
حسن ختام این جلسه، بیانات حضرت آیت الله میلانی مدظله العالی بود که در ادامه می باشد.

بیانات حضرت آیت الله میلانی مدظله العالی در دیدار جمعی از طلاب و اساتید مرکز حقايق اسلامی و مدیر و طلاب مرکز تخصصی امامت اهل بیت علیهم السلام

بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و الصلاة و السلام علی خیر خلقه و اشرف بریته محمد وآله الطاهرین لاسیما بقیة الله فی الارضین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین من الاولین و الآخرین
بسیار خوشحال هستم که خدمت شما عزیزان رسیدم و خیلی علاقه مند بودم و آرزو دارم این جلسات تکرار شود و ادامه داشته باشد. ایام سعیده عید غدیر و سایر اعیاد متبرکه را خدمت همه شما تبریک عرض می کنم. از شما هم که تشریف آوردید تشکر می کنم. از حجج اسلام و مسلمین آقای دکتر جوادی و آقای سبزواری و آقای امیری هم تشکر می کنم. گزارشاتی که هرچند مختصر بود و بیان شد، مایه امید من است و خوشحالم از اینکه تا به حال آنچه را که گفتم و یا نوشتم و یا انجام شده الحمدلله ثمرات خوبی بدست آمده است.
به لطف خدا و با عنایات حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف هر یک از شما در آینده نزدیک چراغ راه هدایت جامعه خواهید بود. حکم شما در این زمان، حکم اصحاب امیرالمؤمنین علیه السلام که در رکاب آن حضرت شمشیر زدند هست. اگر مالک اشتر در آن حوادث در خدمت امیرالمؤمنین علیه السلام بود، شما هم بعد از قرن ها همان کار را می کنید. این جهاد، کمتر از آن جهاد نیست. هدف از آن جهاد و این جهاد هر دو احقاق حق امیرالمؤمنین علیه السلام بوده است. هدف دفاع از امیرالمؤمنین علیه السلام بوده به عنوان حقی که ضایع شده و مظلوم واقع شده است. مالک اشتر شمشیر می زد و شما با بیانتان، با قلمتان همان کار را ادامه می دهید. من فکر می کنم اگر قرار باشد اجر بدهند که می دهند، اجر ما که بعد از ۱۵ قرن آمدیم که نه امیرالمؤمنین علیه السلام را دیده ایم و نه محضر ائمه معصومین علیهم السلام را درک کرده ایم، اجر ما کمتر نخواهد بود، اگر با اخلاص کار کنیم. مالک اشتر مخلص بود در کارش و البته نظائرش کم بودند در آن تاریخ. احقاق حق امیرالمؤمنین علیه السلام کار کمی نیست و دفاع از مظلوم کار بزرگی است. ائمه اطهار علیهم السلام هر کدام در زمان خودشان به آن مقدار که توانستند مطلب فرمودند و شاگرد تربیت کردند و این در حالی بوده که تحت فشار و ظلم مستکبران بودند. اگر آن فشارها نبود وضع شیعه این چنین نبود که الان هست. ما الان در شرایطی قرار گرفتیم که هم کتاب و هم منابع دست اول عامه و هم وسایل امروزه در اختیارمان هست و هم آن فشارهایی که در زمان های سابق بوده الان بر ما نیست الحمدلله.
ما الان اگر بیاییم با اخلاص هر چه تمام تر واقعا برای امیرالمؤمنین علیه السلام و احقاق حقشان و برای احیای امرشان باشد، حتما اجرمان کمتر از آنها نخواهد بود و حتما ما را مورد عنایتشان قرار خواهند داد و ما را کمک خواهند کرد و به ما عزت خواهند داد و امکانات بیشتری فراهم خواهند کرد.
بنده شصت سال است که در این مسیر هستم، در کنار فقه و اصول و سایر بحث ها که هم درس خواندم و هم درس گفتم، کراماتی دیدم از اهل بیت علیهم السلام، عنایاتی به من شده است. این عنایات نه به خاطر فقه و اصول است، بلکه به خاطر خدمت به امامت است و این را با جرأت عرض می کنم. البته ما در کنار تشیع فقهی داریم که این فقه در سایر مذاهب وجود ندارد، اصولی داریم که این اصول در سایر مذاهب وجود ندارد، بزرگانی داریم در فقه و اصول که اینها توانستند این مذهب را نگه دارند و آثارشان هنوز که هنوز است مورد استفاده است چه در حوزه های علمیه و چه در خارج. اما همان فقها و اصولیون کتاب هایی در امامت هم برای ما گذاشتند. این مطلب مهم است. تصور کنید کتاب جواهر یک دوره فقه است که ما به این دوره فقه نیاز مبرم داریم. همه بزرگان اساتید از مراجع و غیر مراجع هنوز به این کتاب مراجعه می کنند. معاصر صاحب جواهر شاعری بوده در بغداد و شعری گفته در باره امیرالمومنین و اهل بیت علیهم السلام. من حاضرم کتاب جواهرم را در صحیفه حسنات این شاعر بنویسند در مقابل این شعری که برای امیرالمؤمنین علیه السلام گفته است که در صحیفه حسنات من نوشته شود.

برای اثبات این مطلب کتابا و سنتا و برهانا می توانم برایتان ثابت کنم اهمیت امامت را و در احوالات بزرگان و در سیره های اساتیدمان و اساتید اساتیدمان. وقتی نگاه می کنیم می بینیم که با توجه به عظمت فقه و اصول مباحث امامت در رأس قرار دارد. مبدأ و معاد متوقف بر معرفت امام. نبی و نبوت متوقف است بر معرفت امام. حلال و حرام و غیر ذلک متوقف است بر امام. تفسیر و حدیث متوقف است بر امام. این مطالب محصل همه مطالب است. امامت این چنین است. این یک بُعد از عظمت امامت است و بُعد دیگر، توجه دارید هر آنچه که مخالفین با آن بیشتر مبارزه کردند آن در بقای مکتب و مذهب مؤثرتر است. آنچه را که مسر هستند مخالفین بر تضعیفش و بر تخریبش، آن مؤثرتر است در بقای این مذهب. ببینید برنامه های امروز مخالفین را، چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی ببینید با امامت چه می کنند، چه می گویند، چه تشکیکاتی، چه افترائاتی، چه القائاتی برای اینکه این شیعیانی که مستضعف هستند غالبا و متفرق در کشورهای مختلف هستند و در اکثر کشورها در اقلیت هم هستند، اینها از اهل بیت علیهم السلام جدا بشوند.
پس اهمیت امامت معلوم می شود با مطالبی که اجمالا مطرح کردم. آن وقت مرکز تخصصی امامت تأسیس شد بر اینکه ایمان شیعیان را بتوانیم تا جایی که می توانیم تقویت کنیم، ایمانشان متزلزل نشود، دشمن نتواند شیعیان را منحرف کند و از اهل بیت علیهم السلام جدا کند. این شبهات و تشکیکات باید پاسخ داده شود. هم ایمان تقویت شود و هم شبهات پاسخ داده شود و در مرتبه بعد ما تا کی بایستی در مقام دفاع از این مذهب باشیم، باید به مرحله هجوم هم وارد شویم. بتوانیم بر دیگران ایراد وارد کنیم، نه فقط شبهات را دفع کنیم، ایرادهای فراوان، اشکالات بزرگ و نقدهای اساسی. از همان رأسشان گرفته تا ذیل شان. این مؤسسه تأسیس شده با همکاری و محبت بزرگان حوزه علمیه بالخصوص من وظیفه دارم از آیت الله اعرافی تشکر کنم. هجوم داشته باشیم، هجوم علمی و مستند و با متانت.
پس اجر را گفتم، هدف را اشاره کردم، بیایید به این مرحله که الحمدلله رسیدید مبادا کفایت کنید، بله دوره شما تمام شده ولی کار شما تمام نشده. شما ها باید در هر جایی که قرار میگیرید بتوانید محور باشید برای مؤمنین در تقویت ایمانشان و سنگر باشید برای دفاع در برابر دیگران. نیمی از راه را رفتید ولی نیم دیگر مانده است. شما باید راه اصحاب ائمه از هشام بن الحکم و مؤمن الطاق تا شیخ مفید و سید مرتضی و شیخ طوسی و علامه حلی و علامه مجلسی و علامه امینی، این راه را شماها باید ادامه دهید و پر کنید آن خلأ را. روز قیامت وقتی صفی تشکیل شود که علمای مدافع از امامت ایستادند در آن صف به ما هم راه بدهند که در آن صف قرار بگیریم. که در رأس آن صف امیرالمؤمنین و اهل بیت و اصحابشان از ابوذر گرفته و مقداد و عمار و هشام بن الحکم و مؤمن الطاق و دیگران تا برسد به شیخ مفید و امثال ایشان ما هم در این صف قرار بگیریم. این برای ما در دنیا و آخرت افتخار، عزت، مایه سربلندی و رو سفیدی است.
و بدانید با اخلاصی که عرض کردم و با خوب کار کردن، هم دنیای ما را تأمین می کنند و هم آخرت ما را. ما عزت دنیا و آخرتمان را می خواهیم در پناه امامت امیرالمؤمنین علیه السلام و این را تضمین کرده اند.
این مرکز در خدمت شما هست و تا بتوانیم در خدمتتان خواهیم بود و به حول قوه الهی ما باید کاری کنیم که در طول تاریخ دشمنان نگذاشتند و موانع ایجاد کردند، الان در این کشور تمام مقتضیات موجود و موانع مفقود است. همه بزرگان کشور از رهبر گرفته و مسئولین و مراجع تقلید و اساتید حوزه همه با این مرکز موافقند، با کار این مرکز موافقند و مؤیدند، ما بایستی به حول قوه الهی به وظیفه مان عمل کنیم.

ما الان در آستانه ماه محرم هستیم!
یکی از مواردی که دشمنان برای تضعیف، تخریب و محو این امور کار می‌کنند، امر سید الشهدا علیه السلام است؛ و این مطلب دلالت بر این دارد که امر سید الشهدا علیه السلام در بقاء و قوت این مذهب نقش دارد.
به صورت اجمال عرض می‌کنم و این مطلب را منتشر کنید:
وقتی از جهات کلامی، تاریخی، حدیثی و بحث ولایتی و برائتی (که این بحث جزء وظایف ماست: هل الدین الا الحب و البغض) به واقعه کربلا نگاه می‌کنیم، می‌فهمیم که حفظ کربلا، مراسم سید الشهدا علیه السلام، ایام عاشورا و محرم و صفر واجب است.
بنده به صراحت عرض می‌کنم بعضی افراد به جهت اینکه در این مورد کار نکرده‌اند، از اموری که بنده می‌دانم و مطالعه کرده‌ام غافل هستند، و نمی‌دانند حادثه کربلا چه تأثیری در تشیع و بقاء این مذهب دارد.
لذا باید مراسم سیدالشهداء علیه السلام در ایام محرم و صفر، به احسن وجه اقامه شود و مسأله کرونا عذری نشود برای تعطیلی مراسم، و مسأله کرونا باید همانطور که مقامات معین کرده‌اند لحاظ و مواظبت شود.
اما اقامه شعائر سید الشهدا علیه السلام واجب است و هرگز نباید تعطیل شود.

در کتاب ناگفته‌هایی از حقائق عاشورا راه‌هایی که مخالفین در مبارزه با سیدالشهداء علیه السلام، حادثه کربلا و مراسم سیدالشهداء داشتند را با ذکر نمونه عرض کردیم.
خدایی نکرده مسأله کرونا یکی از این راه‌های مبارزه با واقعه کربلا و سیدالشهداء علیه السلام نشود و در کنار بهانه کمک به فقراء عذری نشود برای تعطیلی این مراسم.
اقامه عزای سیدالشهداء علیه السلام باید با قوت و قدرت برگزار شود و الّا باعث خوشحالی و سرور بنی امیه خواهد شد؛ همانطور که در زیارت عاشورا لعن می‌کنیم کسانی را که از واقعه عاشورا خوشحال شدند.
خدایی نکرده تعطیلی این مراسم مایه سرور بنی امیه و وهابیت نشود …
توصیه بنده این است که یا باید مجالس را اقامه کنیم و یا در مجالس شرکت کنیم. وظیفه هر کسی که سال های قبل مجلس داشته، مجلس برگزار کند و وظیفه کسانی که روضه ندارند، در مجالس شرکت کنند. مجالسشان را اقامه کنند و افرادی که مراسم نداشته‌اند، در مجالس شرکت کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

photo_۲۰۲۰-۰۸-۲۲_۱۳-۵۲-۰۷